Αρχική Ενημέρωση Ειδήσεις 2016 Πίτα συνεστίαση 2017
Πίτα συνεστίαση 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 18:53

Την Κυριακή 19-02-2017 πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή πίτας του συλλόγου μας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση συνοδεύτηκε με συνεστίαση στο κέντρο «Το έλατο».  Γύρω στους 200 συγχωριανούς μας και φίλοι της Ποτιδάνειας παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας μας, συμμετέχοντας έτσι και στο 60στά γενέθλια της «Ένωσης Ποτιδανείας Δωρίδας». Η επετειακή συνεστίαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι παραβρισκόμενοι συγχωριανοί μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους,  να  ανταλλάξουν τα νέα τους. Διασκέδασαν με χορό υπό τον ήχο της ζωντανής μουσικής  από την ορχήστρα που είχε φροντίσει ο σύλλογος μας να φέρει. Διάθεση και κέφι υπήρχε άπλετο τα οποία είναι τα βασικά συστατικά για να στηθεί ένα όμορφο γλέντι. Και οι συγχωριανοί μας το αποδεικνύουν όταν βρίσκονται όλοι μαζί. Το ρυθμό έδωσαν τα μέλη του χορευτικού. Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και έχοντας κάνει αρκετές πρόβες  κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου Γιώργου Φούτζουλα, έδωσαν μια μικρή χορευτική παράσταση και απέδειξαν πως μπορεί μια μικρή ιδέα να πραγματοποιηθεί όταν υπάρχει θέληση για προσφορά. Ήταν όλοι οι συμμετέχοντες απλά καταπληκτικοί.   Εδώ επισημαίνουμε ότι το χορευτικό θα συνεχίσει τις πρόβες από αρχές Μαρτίου προετοιμαζόμενοι για μια νέα χορευτική παράσταση που θα λάβει χώρα το καλοκαίρι στο χωριό. Εννοείται ότι περιμένουμε ακόμα περισσότερους φίλους και συγχωριανούς να στηρίξουν αυτή την πραγματική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Στην ομιλία του προέδρου του συλλόγου μας Ευθυμίου Σωτ. Μηλιώνη τονίστηκε η επέτειος των 60 χρόνων από την ίδρυση της «Ένωσης Ποτιδανείων Δωρίδας. Επισημάνθηκε ότι είναι ένας σύλλογος με γερά θεμέλια  που όλα τα μέλη διαπνέονται από ένα κοινό κίνητρο. Την αγάπη για το χωριό καταγωγής τους και τη διάθεση για προσφορά. Τονίστηκε η σημασία της ισχύς εν τη ενώσει , της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης  και ότι για να καταφέρουμε να γιορτάσουμε και τα γενέθλια των 70 χρόνων θα πρέπει να βοηθάνε και να συνεισφέρουν όλοι. Αναφέρθηκαν περιληπτικά οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2016 και ανακοινώθηκε η πρόθεση για την πραγματοποίηση καλοκαιρινών εκδηλώσεων όπως τις έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος του χωριού μας Θανάσης Παπαγεωργίου ο οποίος απεύθυνε ένα σύντομο  χαιρετισμό και μετέφερε τα χαιρετίσματα και τις ευχές των συγχωριανών μας που διαμένουν μόνιμα στο χωριό. Επίσης παραβρέθηκε και μας τίμησε ο δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Δωρίδας Γιάννης Λάιος ,στον οποίο ευχόμαστε να έχει δύναμη και να προωθεί στο δημοτικό συμβούλιο θέματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο χωριό μας.

Το φλουρί της βασιλόπιτας που διανεμήθηκε σε όλους τους παραβρισκόμενους έπεσε στο κομμάτι του μικρού Σεβαστιανού Μηλιώνη , γιου του Κωνσταντίνου Σωτ. Μηλιώνη. Του ευχόμαστε να είναι πάντα τυχερός, να έχει υγεία και καλή πρόοδο και να πιάσει τόπο στα χέρια του το κινητό Samsung που κέρδισε. Ακολούθησε και λαχειοφόρο αγορά με αρκετά και πλούσια δώρα. Κληρώθηκε ένα δερματόδετο βιβλίο με όλες τα τεύχη της εφημερίδας μας «Ποτιδάνεια», το οποίο είναι στα άμεσα σχέδια του συλλόγου να εκδοθεί και να κοσμεί τη βιβλιοθήκη κάθε Ποτιδάνειου. Υπήρξαν 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στο Μπατσί της Άνδρου, χορηγία της Άννας Ευσταθίου, 10 κιλά μέλι του Αποστολή Κωνσταντίνου , βιβλία και στυλό από τον Κώστα Ιωα. Μηλιώνη και πολλά δώρα που προσέφεραν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και φίλοι. Υπήρξαν και είδη από την ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ ΑΕ. Που μας τα χορήγησε και για αυτό ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον διευθύνων σύμβουλο Κωνσταντίνο Βιτουλιδάκη και την κυρία Φωτεινή Παπαϊωάννου, η οποία κατάγεται από το χωριό μας και ευελπιστούμε και στο μέλλον στην πολύτιμη βοήθειά τους . Επίσης πολύτιμη ήταν η βοήθεια που προσέφερε ο Ορέστης Λάιος που απασχόλησε δημιουργικά τους μικρούς συγχωριανούς μας και τους έκανε διάφορα παιχνιδάκια και τους έκανε δώρο αποκριάτικες μάσκες . Τον ευχαριστούμε πολύ.

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και ανανεώνουμε το ραντεβού μας όχι μόνο για του χρόνου αλλά να σας έχουμε όλους δίπλα στις μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζουμε.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 21:30