Αρχική Ενημέρωση Ειδήσεις 2016 Εντυπώσεις ενός ορειβάτη
Εντυπώσεις ενός ορειβάτη PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Μάιος 2016 21:03

Ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα, ήταν σχετικά άστατος και δεν μας άφησε να χαρούμε τις ολιγοήμερες διακοπές μας όπως θα θέλαμε. Κάναμε, ωστόσο, μια πολύ ωραία πεζοπορία που αξίζει πιστεύω να δημοσιεύσω! Η περιοχή που βρεθήκαμε είναι η ορεινή Δωρίδα, του νομού Φωκίδας. Από την πολύ όμορφη Ποτιδάνεια, πήραμε το μονοπάτι που ξεκινάει από το κέντρο σχεδόν του χωριού (υπάρχουν σχετικές πινακίδες και σημάδια) και το ακολουθήσαμε μέχρι την κορφή Τρίκορφα!

Στο πρώτο μισό της διαδρομής των 5,2 χιλιομέτρων, θα βρεθείτε μέσα σε ένα πανέμορφο, σχεδόν μαγικό δάσος. Το μονοπάτι είναι ευχάριστο, καλά σηματοδοτημένο και εύκολο. Μετά το εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου, που θα συναντήσετε στα μισά σχεδόν της διαδρομής, η θέα γίνεται εκπληκτική! Από την μια πλευρά ο Κορινθιακος κόλπος, η Πάτρα και η γέφυρα του Ριο και από την άλλη τα Βαρδούσια, η Γκιώνα και ο Μόρνος!

Το συγκεκριμένο μονοπάτι (με κωδικό ΕΥ3), είναι μέρος δικτύου μονοπατιών στην περιοχή, οπότε από την κορυφή, μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι την Παραλία Σεργούλας, αν το επιθυμείτε. Εμείς γυρίσαμε πίσω στην Ποτιδάνεια, όπου μας περίμενε το αυτοκίνητο. Χρειαστήκαμε περίπου 2:30 ώρες για την ανάβαση και 1:45 για την κατάβαση.

Τα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής είναι:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥ1: Σεργούλα – Παραλία Σεργούλας
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥ2: Σεργούλα – Τρίκορφα
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥ3: Τρίκορφα – Ποτιδάνεια
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥ4: Τρίκορφα – Παλιόμυλος
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥ5: Πύργος – Παλιόμυλος
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥ6: Πύργος – Μαραθιάς
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΥ7: Πύργος – Σεργούλα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ακόλουθο ορειβατικό site και αποτελει ιδιαίτερη προβολή για το χωριό μας και τον τόπο μας. Μακάρι να υπήρχαν ξενοδοχειακές υποδομές να κατέκλυζαν το μονοπάτι μας αρκετοί λάτρεις της ορειβασίας.

https://peripetia365.wordpress.com/2016/05/18/%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1/

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μάιος 2016 21:06