Αρχική Ενημέρωση Ειδήσεις 2016 Επιστολή προς Μητρόπολη
Επιστολή προς Μητρόπολη PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016 21:44

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας θέλοντας να βοηθήσει στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη ιερέα στην ενορία μας και θέλοντας να προβληματίσουμε τους υπεύθυνους στη μητρόπολη Φωκίδας για την στελέχωση με ιερέα της ενορίας Ποτιδάνειας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:   Αυτή είναι η πρώτη επιστολή που σας στέλνει η Ένωση Ποτιδανείων Δωρίδας γι’ αυτό σας εκφράζουμε από καρδίας τα βαθύτατα συγχαρητήριά μας για την εκλογή Σας στη θέση του Μητροπολίτη Φωκίδας. Ευχόμαστε υγεία και καλή δύναμη για το δύσκολο έργο που αναλάβατε, σε δύσκολες εποχές που μαστίζονται από κοινωνικό – οικονομική κρίση. Η Ένωσή μας, θα είναι δίπλα Σας όπου και όποτε μας το ζητήσετε προκειμένου να συνδράμουμε και εμείς, με τον τρόπο μας, στο θεάρεστο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που σχεδιάζετε να υλοποιήσετε στο Νομό μας.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα είμαστε και τα “κακά παιδιά” που θα ενοχλούν τον Πατέρα τους. Αφορμή για την επιστολή μας αυτή, η ορφάνια από Ιερέα στην Ενορία μας τους τελευταίου μήνες, με αποκορύφωμα την μη τέλεση της Χριστουγεννιάτικης Λειτουργίας στο χωριό μας. Διαβάσαμε μια επιστολή που στείλατε προς τα παιδιά σας … Σαν παιδιά σας λοιπόν σας ερωτάμε ….

Γράφετε στην επιστολή: ”Ξέρεις ο κόσμος ξέχασε ποιός είσαι. Χρόνια τώρα, γιορτάζει τα Χριστούγεννα χωρίς Εσένα. Χωρίς να θυμάται το γιατί. Χρόνια τώρα διώξαμε τη γνώση της αλήθειας Σου και μας απέμειναν, άδεια από νόημα, οι στολισμοί, τα ψώνια, τα ποτά, τα γλέντια, τα χαρτιά και πολλές ευκαιρίες για να κάνουμε αμαρτωλές τις άγιες μέρες Σου …  Και τώρα Χριστέ μου δεν είναι πια ανεκτό ούτε το όνομα σου! Κάποιοι δεν θέλουν ούτε να ακούγονται οι ύμνοι, τα κάλαντα, τα τραγούδια που δοξάζουν την γέννησή Σου!” ….

Και ρωτάμε .. ναι τα παραπάνω τα προσπαθούν πολλοί … αλλά μήπως τα καταφέρνει καλύτερα η Μητρόπολη που δεν στέλνει στα χωριά μας έναν ιερέα να κάνει έστω την Θεία Λειτουργεία των Χριστουγέννων; Και πιο κάτω συνεχίζετε ...

"Ωστόσο Κύριε, υπάρχει ακόμα και για πάντα θα υπάρχει η οικογένεια όλων των αγαπημένων Σου φίλων. Εκείνοι που εξακολουθούν να Σου μιλούν καθημερινά και να Σε δοξάζουν με θέρμη.”

Ναι, παρόλο που δεν ακούσαμε την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, σε κάποιους ο Χριστός τους λείπει … και εξακολουθούν να Του μιλούν καθημερινά …. Γι΄ αυτό και σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή.

Oχι γιατί είμαστε καλύτεροι χριστιανοί από άλλους, αλλά γιατί ως πιο κακοί από τους άλλους ψάχνουμε τον Χριστούλη που ήρθε στην Γή για να μας βοηθήσει … Έκκληση και παράκληση να δείτε με κατανόηση το αίτημά μας για την τοποθέτηση Ιερέα στο χωριό μας, την Ποτιδάνεια, και την τακτική Λειτουργία των Ναών μας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Ιανουάριος 2016 21:45