Αρχική Ενημέρωση Ειδήσεις 2009 Εκδρομή στην Τσουκνίδα
Εκδρομή στην Τσουκνίδα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2009 22:12

Για μια ακόμα φορά φέτος, τις μέρες κοντά στον Δεκαπενταύγουστο έγινε και η καθιερωμένη βόλτα των χωριανών μας προς την κορυφή του Βουνού και πιο συγκεκριμένα προς την βρύση Τσουκνίδα. Τα προηγούμενα χρόνια η βόλτα γινόταν με τα πόδια από το μονοπάτι.

Φέτος όμως μάλλον κουραστήκαμε πολύ από τις εκδηλώσεις και στο καθιερωμένο ραντεβού για την βόλτα με τα πόδια στην πλατεία δεν έδωσε κανείς το παρόν. Όμως ο κύριος Σπύρος Τσόγκας με την γυναίκα  του την κυρία Αγγελική Τσόγκα είχαν πάει από νωρίς στην Τσουκνίδα και είχαν φτιάξει μια μεγάλη κατσαρόλα με φασολάδα για τους κουρασμένους περιπατητές που θα κατέφθαναν.


Όταν λίγο αργότερα πήγαμε στην Τσουκνίδα και είπαμε στον κύριο Σπύρο ότι δεν μαζευτήκαμε αρκετοί για να έρθουμε με τα πόδια … ο κύριος Σπύρος απογοητεύτηκε, για το ποιος θα φάει την φασολάδα .. που είχε φτιάξει.

Όμως ως γνήσιοι Ποτιδάνειοι με κάποιο μαγικό τρόπο πολλοί έμαθαν για το πεντανόστιμο γεύμα του που υπήρχε στην Τσουκνίδα. Έτσι σιγά σιγά όλο και κάποιο αυτοκίνητο κατέφθανε στην Τσουκνίδα. Μέχρι το μεσημέρι μαζευτήκαμε καμιά πενηνταριά άτομα. Από την φασολάδα δεν έμεινε και πολύ.  Το κέφι περίσσεψε, αν και δεν ήταν μαζί μας φέτος ο Αποστολακάκης να μας κρατήσει παρέα με το κλαρίνο του όπως άλλες χρονιές. 

Ευχαριστούμε τον κύριο Σπύρο και Αγγελική Τσόγκα που και φέτος έφτιαξαν την παραδοσιακή φασολάδα και μας έδωσαν την δυνατότητα να χαρούμε μια διαφορετική μέρα. Άντε και του χρόνου.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2009 22:14