Αρχική Το Χωριό Λαογραφία Δημοτικά τραγούδια
Δημοτικά Τραγούδια PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 22:42


Τα τραγούδια και οι ερμηνείες

 Τα τραγούδια αυτά είναι ένα σπάνιο μουσικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στην πλούσια ιστορία, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα
της Αιτωλίας. Ουσιαστικά είναι μια καταγραφή της πνευματικής κληρονομιάς του παρελθόντος μας που διασώζεται και ένα παράθυρο μέσα από το οποίο μπορούμε να διαμορφώσουμε άποψη για ενδιαφέροντα στοιχεία της Αιτωλίας.

Το μουσικό ταξίδι μας, αρχίζει με αναφορές και μνείες στο ιστορικό, ένδοξο και ιδιαίτερο παρελθόν της Αιτωλίας. Δύο τραγούδια εμπνέονται από την ιστορία του τόπου και μέσα από τα παραδοσιακά ακούσματα μας ταξιδεύουν πίσω και μας κάνουν να ζήσουμε μικρά κομμάτια του τότε, ξαφνιάζοντάς μας με αρκετές απρόσμενες ομοιότητες με το σήμερα.

Το ταξίδι συνεχίζεται με τη διαχρονική και πάντα επίκαιρη αξία του έρωτα και της αγάπης. Τέσσερα τραγούδια - τα περισσότερα του cd, μας δίνουν αφ΄ ενός μια καλή γεύση της καρδιάς του τραγουδοποιού καλλιτέχνη της εποχής και αφ΄ ετέρου τα ήθη και έθιμα που ίσχυαν και το πόσο σημαντικά ήταν στη ζωή. Συνέχεια στο μουσικό μας ταξίδι, δίνουν δύο τραγούδια που αγγίζουν τον διαχρονικό πόνο που προκαλεί η ξενιτιά και ο χωρισμός. O επόμενος σταθμός, τραγούδια αλληγορικά. Ανακαλύψτε μαζί μας λέξη με λέξη, στίχο με στίχο, τις αλήθειες, τα ιδανικά και τους πόθους ενός ολόκληρου γένους.

Η επόμενη στάση του ταξιδιού μας είναι τραγούδια του γάμου, κοινωνικό γεγονός που συνδέεται με γιορτή και γλέντι. Το ταξίδι δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς να υμνηθεί η λεβεντιά.  Η συλλογή μας κλείνει με οργανικά κομμάτια χωρίς στίχο, που ταξιδεύουν με το ρυθμό τους τον ακροατή και δίνουν ερεθίσματα στη φαντασία.

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Απρίλιος 2010 12:27