Αρχική Το Χωριό
Πού είμαστε PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 31 Μάρτιος 2007 19:39
Το χωριό μας, η Ποτιδάνεια (υψόμετρο 850 μέτρα) βρίσκεται στην ορεινή Δωρίδα, του Νομού Φωκίδας, στις πλαγιές του βουνού Τρίκορφου. Ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ευπαλίου. Έχει πληθυσμό 346 κατοίκους  σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Εκτείνεται σε μία έκταση 28.679 τ.μ. με γεωγραφικές συντεταγμένες 38ο 29΄Β - 22ο 03΄ Α.
Η πρόσβαση στο χωριό είναι δυνατή από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η πρώτη επιλογή είναι μέσω Εθνικής Αθηνών – Ιωαννίνων, μετά την γέφυρα Ρίου Αντιρίου στρίβετε προς Ναύπακτο,  ακολουθείτε το δρόμο προς το Ευπάλιο, από εκεί τη διαδρομή προς Λιδορίκι – Άνω Χώρα – Ποτιδάνεια. 23 χλμ μετά από το Ευπάλιο θα βρείτε τη διασταύρωση προς Ποτιδάνεια – Τείχιο – Παλιοξάρι, στρίβοντας δεξιά μετά από 10 χλμ θα συναντήσετε το χωριό μας. (Ναύπακτος – Ποτιδάνεια 33 χλμ).


Η δεύτερη επιλογή είναι από την Άμφισσα που έχει δύο πιθανές διαδρομές. 1η  ακολουθείσετε το δρόμο προς το Λιδορίκι. Μετά το Λιδορίκι ακολουθώντας τη διαδρομή κατά μήκος του φράγματος με κατεύθυνση προς την Ναύπακτο, θα βρείτε τη διασταύρωση και στρίβοντας αριστερά σε 10 χλμ θα βρίσκεστε στην Ποτιδάνεια. (Άμφισσα – Ποτιδάνεια 101 χλμ). 2η ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο από Άμφισσα προς Ναύπακτο. Μετά το Σκάλωμα θα συναντήσετε την διασταύρωση προς Ευπάλιο και στρίβετε δεξιά. Σε 3 χλμ συναντάτε την πόλη Ευπάλιο, από εκεί την διαδρομή προς Λιδορίκι – Άνω Χώρα – Ποτιδάνεια. 23 χλμ μετά από το Ευπάλιο θα βρείτε την διασταύρωση προς Ποτιδάνεια – Τείχιο – Παλιοξάρι, στρίβοντας δεξιά μετά από 10 χλμ θα συναντήσετε το χωριό μας.

alt

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2010 14:48