Πυρασφάλεια PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 22:58
O Σύλλογος σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κάνει  και κάνει κάθε χρόνο πολλές προσπάθειες για την πυροπροστασία του χωριού.Πάνω από όλα φροντίζει στο να καθαριστούν όσο το δυνατόν οι δρόμοι και τα χωράφια που είναι κοντά στο χωριό και να ευαισθητοποιεί τους χωριανούς στο να προσέχουν αν όχι στο να μην ανάβουν φωτιές τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από τις προληπτικές  ενέργειες  έχει κάνει και κάποιες ενέργειες για την πυρόσβεση. Έχει φτιαχτεί ένα δίκτυο πυρόσβεσης – ανεφοδιασμού των πυροσβεστικών οχημάτων. Αυτές συνδέονται με κεντρικούς σωλήνες με την κύρια δεξαμενή του χωριού. Το δίκτυο αυτό καταλήγει σε 10 πυροσβεστικές φωλιές σε κομβικά σημεία του χωριού, που διαθέτουν, παροχή νερού, σωλήνα πυρόσβεσης και ακροσωλήνιο. Παράλληλα στο σχολείο του χωριού υπάρχει ένας αριθμός από μάνικες και ακροσωλήνια για να μεταφερθούν σε κάποια περιοχή αν κριθεί απαραίτητο. 

Οι δέκα πυροσβεστικές φωλιές στο χωριό μας είναι:

Ο χάρτης της πυρασφάλειας

1. Επάνω δρόμο προς την μαγκάνη, στο παρκινγκ μέσα στο στέγαστρο για τον κάδο απορριμμάτων.
2. Στο τέλος του δρόμου για το σπίτι του Νάτσικα, μέσα στο κτήριο με τις βάνες.
3. Δίπλα στο σπίτι του Τσιούστα, κάτω από το δρόμο, στο σοκάκι που πάει για τα Σαραμπαλέικα.
4. Στον κεντρικό δρόμο προς την Μαγκάνη, 30 μέτρα μετά την διασταύρωση για το δρόμο προς την εκκλησία, δεξιά στο δρομάκι προς το σπίτι του Λάγιου στα 10 μέτρα.
5. Στο «Δ» του δρόμου 30 μέτρα πριν την Εκκλησία.

6. Απέναντι από το σπίτι του Χρήστου Βλάχου, στο τέλος του Δρόμου.
7. Δίπλα στην Βρύση που έχει γίνει στην μνήμη του Κώστα Βλάχου
8. Απέναντι από το παλιό κοινοτικό γραφείο, πριν την κατηφόρα.

9. Στον Άγιο Γεώργιο, στο τέλος της ανηφόρας στον δρόμο προς την πάνω γειτονιά.
10. Περιοχή Στέλλα.

 

Παράλληλα γίνονται ενέργειες για την δημιουργία ομάδας πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, καθώς και την αγοράς πυροσβεστικού εξοπλισμού.  Προς τον δήμο έχουν γίνει προτάσεις για την δημιουργία δεξαμενών νερού στο βουνό και δημιουργίας ξεχωριστής δεξαμενής πυρόσβεσης.
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 23 Αύγουστος 2009 20:42