Έργα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 22:58

 Το θεατράκι στον Άγιο Γεώργιο

Ο Σύλλογός μας στον μισό αιώνα ζωής του έχει συνδέσει την ύπαρξή του με την ζωή του χωριού. Στα αρχικά του στάδια ξεκίνησε ως μέσο για την συνάντηση των Ποτιδάνειων στην Αθήνα για να μην χάσουν την επαφή μεταξύ τους και με το χωριό.

Με τα χρόνια όμως υπήρξε μια μεταστροφή στην δραστηριότητά του. Η στελέχωση του Συλλόγου με ανθρώπους που είχαν γνώσεις, ειδικότητες, γνωριμίες και αγάπη για το χωριό σε συνδυασμό με  την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου από τα μέλη του έκαναν τον σύλλογο να παρέμβει και να κάνει πολλά έργα στο χωριό.

Έργα εξωραϊστικά, αλλά και χρήσιμα στην καθημερινή ζωή του χωριού.Στην αρχή, όσο ήταν Κοινότητα το χωριό μας τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και η συνεργασία με το εκλεγμένο Συμβούλιο έφερε πολλά αποτελέσματα. Η συνέχεια με την κατάργηση της Κοινότητας και την δημιουργία δήμου τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα μέχρι να βρεθούν κοινή γλώσσα με το Δήμο.

Ο σύλλογό μας δεν έπαψε να εργάζεται και να προσφέρει στο χωριό.  Ενδεικτικά κάποια από τα έργα που έχει κάνει ή έχει συνεισφέρει είναι:

• Η Δημιουργία του γηπέδου μπάσκετ στον Άγιο Γεώργιο και η δημιουργία των κερκίδων με το ανοιχτό μπαράκι.

• Η Διαμόρφωση της Βρύσης Μαγκάνη.

• Η Διαμόρφωση του Σχολείου μας σε πολυχώρο – Μουσείο – Βιβλιοθήκη.

• Η δημιουργία δικτύου πυροπροστασίας στο χωριό μας.

• Η προσφορά στον καλλωπισμό χώρων με δεντροφύτευση και καθαρισμό χώρων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 Αύγουστος 2009 20:13