Παρουσιάσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 22:57

 Η παρουσίαση του βιβλίου

Έγινε την Κυριακή 5 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Esperia Palace η παρουσίαση του βιβλίου «Ποτιδάνεια στα χρόνια που πέρασαν» του Κώστα Μπρούμα. Η Αίθουσα «Ακρόπολη» γέμισε από πολλούς χωριανούς μας αλλά και φίλους και συνάδερφους του «Αγαπημένου Δασκάλου» του χωριού μας. Την παρουσίαση συντόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας Γεώργιος Λάγιος. Η Αλεξάνδρα Καλογερά, ανιψιά του Κώστα Μπρούμα, εκ μέρους της οικογένειας  ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου στην αρχή της παρουσίασης. Στην συνέχεια στο κύριο μέρος της εκδήλωσης ο φιλόλογος Φώτης Κατσούδας και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος παρουσίασαν αναλυτικά το βιβλίο. Στάθηκαν και οι δύο στην ιδιαίτερη λαογραφική αξία που έχει το βιβλίο αυτό, όχι μόνο για τους χωριανούς μας, αλλά και για όλους τους Ελληνες και ιδιαίτερα στους νέους που μπορούν να μάθουν για όλα όσα σε λίγα χρόνια θα μοιάζουν μακρινές ιστορίες-μύθοι.
Στις  183 σελίδες του βιβλίου ο συγγραφέας παρουσιάζει τα έθιμα και τις συνήθειες των ανθρώπων του χωριού στα χρόνια που πέρασαν, τα επαγγέλματα που άφησαν την σφραγίδα τους στα χωριά μας, γιορτές που ξεχώρισαν καθώς και οι ετοιμασίες των ανθρώπων για αυτές. Ένα βιβλίο που αξίζει να έχει στην βιβλιοθήκη του και να διαβάσει όχι μόνο κάθε χωριανός μας, αλλά και κάθε άνθρωπος που αναζητά τις ρίζες του και θέλει να μάθει για την ζωή των προγόνων του.  
Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου μας. Η διανομή του θα γίνει και στο χωριό τις ημέρες του Πάσχα. Κόστος 20 Ευρώ.
Επικοινωνία  Γεώργιος Σωτηρόπουλος τηλ. 210 5545770 - 6973325710

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 Αύγουστος 2009 20:04