Αρχική Εκδηλώσεις Καλοκαιρινό τριήμερο
Καλοκαιρινό τριήμερο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 23:06

 
Ιστορία των εκδηλώσεων - πατήστε εδώ για να διαβάσετε
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Χωριού μας διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το  Πολιτιστικό Τριήμερο Εκδηλώσεων «Στον Πολιτισμό του βουνού και του Δάσους» (μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου).Το τριήμερο αυτό περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, αθλητικούς αγώνες μπάσκετ κ.α καθώς και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν την λαογραφία και την παράδοση. Οι εκδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν το 1996 και έχουν καθιερωθεί πλέον ως το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής , ένα από τα καλύτερα σε όλη την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και σε ευδιάκριτη θέση σε όλη την Ελλάδα.
Προσέρχονται αυτό το τριήμερο περίπου 3000 άτομα (χωριανοί μας και παραθεριστές).
Οι εκδηλώσεις γίνονται στο φιλόξενο θεατράκι του Αϊ  Γιώργη, στην είσοδο του χωριού μας που μπορεί να φιλοξενήσει στις κερκίδες του περίπου 900 άτομα. Το θεατράκι είναι χτισμένο σε ένα υπέροχο αγνάντι που μπορείς να θαυμάσεις τις οροσειρές τις Γκιώνας και των Βαρδουσίων, την τεχνίτη Λίμνη του Μόρνου και το ποτάμι που την διατρέχει. Ο χώρος είναι υπέροχα διαμορφωμένος με φυσικά υλικά, πέτρα και ξύλο και δένουν αρμονικά με το περιβάλλον. Στην άκρη του χώρου υπάρχει και ένα μικρό πετρόχτιστο μπαράκι που τις μέρες των εκδηλώσεων λειτουργεί υποστηρικτικά στην εξυπηρέτηση των καλεσμένων μας.
Η επιλογή των εκδηλώσεων γίνεται με μεγάλη προσοχή προσπαθώντας έτσι να προσφέρει ποιοτικές εκδηλώσεις στον κόσμο. Στις εκδηλώσεις έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν σημαντικά ονόματα του τραγουδιού όπως οι Διονύσιος Σαββόπουλος,  Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μίλτος Πασχαλίδης κ.α ενώ και σημαντικά ονόματα του θεάτρου έχουν ανεβάσει τις παραστάσεις τους στο μικρό θεατράκι μας όπως οι Γιάννης Μπέζος, Δημήτρης Πιατάς, Ρένια Λουϊζίδου, Γεράσιμος Γεννατάς, Δάφνη Λαμπρογιάννη, : Γιώργος Αρμένης, Νίκος Δαδινόπουλος και Πασχάλης Τσαρούχας.
 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
 
Πατήστε στην εικόνα για να διαβάσετε αναλυτικά την ιστορία των εκδηλώσεων από το 1996-2009.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2009 19:54