Αρχική Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις Χωριού PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 07 Απρίλιος 2009 23:05

Στο χωριό μας σε όλη την διάρκεια του χρόνου υπάρχουν διάφορες γιορτές. Γιορτές που σχετίζονται με την παράδοση, με την ζωή στο χωριό και με τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

Οι γιορτές που σχετίζονται με την παράδοση είναι οι εορτές των Αγίων στους οποίους έχουν αφιερωθεί οι εκκλησίες  που υπάρχουν μέσα στο χωριό μας, αλλά και στα εξωκκλήσια που περιβάλλουν αυτό. Γιορτές που δεν μένουν μόνο στην θρησκευτική λατρεία αλλά όπως και παλιότερα συνοδεύονται με το πανηγύρι μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας. Πανηγύρια που σημαίνει φρεσκοψημένο κρέας στην σούβλα και ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορός.

Γιορτές που σχετίζονται με την ζωή του χωριού είναι η Γιορτή του τσίπουρου που γίνεται το σαββατοκύριακο κοντά στις 17 Νοεμβρίου. Η Γιορτή συμπίπτει με την λειτουργία του τοπικού αποστακτήρα του Χρήστου Βλάχου που εξυπηρετεί τις ανάγκες των χωριανών μας να αποστάξουν τα τσίπουρα από τα σταφύλια που παράγουν τα αμπέλια του χωριού μας.

Τέλος το πολιτιστικό τριήμερο που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο σύλλογός μας το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αφιερωμένο στον Πολιτισμό του Βουνού και του Δάσους. Ένα τριήμερο γιορτής που είναι σημείο αναφοράς για τους χωριανούς μας και φιλοξένησε μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου στο όμορφο αμφιθέατρο του Αγίου Γεωργίου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Μάιος 2009 14:23