Η ΠΙΤΑ ΜΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 11:14

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, στην Ταβέρνα Ζυγός στην Πάρνηθα.

Όλοι γνωρίζουν ότι τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου λίγοι είναι οι Ποτιδανειώτες που κατοικούν μόνιμα στο χωριό, έτσι όλοι όσοι μένουν μακριά από αυτό και κυρίως στην Αθήνα ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω στην πρόσκληση του Συλλόγου, δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως δεν ξεχνούν το χωριό τους και τους δεσμούς που τους συνδέουν μ’ αυτό.

Οι παραβρισκόμενοι συγχωριανοί μας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους,  να  ανταλλάξουν τα νέα τους, να τα πουν και να κανονίσουν το ραντεβού τους οι περισσότεροι για το αντάμωμα στο χωριό. Φέτος το Πάσχα είναι νωρίς και αυτό θα βοηθήσει το ραντεβού να γίνει νωρίτερα. Πολλοί ήταν και αυτοί  που αντάμωσαν και είδαν τα “νεότερα Ποτιδανειόπουλα”.

Στο σύντομο χαιρετισμό του η πρόεδρος του Συλλόγου κα Νατάσα Παπαιωάννου Χατζηπετρή, μετά τις καθιερωμένες ευχές για τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε στην απόλυτα επιτυχημένη δράση του Συλλόγου, που με το έργο που παράγει καταφέρνει να προβάλει το χωριό μας και προσπαθεί να κρατά σε επαφή όλους τους χωριανούς μας.

Από την πρόεδρο του Συλλόγου αναφορά έγινε και στα κυριότερα από τα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει ο Σύλλογος. Ένα από αυτά είναι το διαρκές τα τελευταία χρόνια πρόβλημα της στελέχωσης του Δ.Σ από άτομα. Και αυτό γιατί μέσα στους δύσκολους καιρούς της κρίσης η έννοια της συλλογικής δράσης έχε εγκαταλειφθεί και έχουμε στραφεί στην επίλυση μιας πολύπλοκης καθημερινότητας. Παρόλα αυτά τα προβλήματα ο Σύλλογος συνεχίζει την δράση του και τα άτομα του Δ.Σ που πολλές φορές μπαίνουν αναγκαστικά για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο δίνουν όσα περισσότερα μπορούν για να λειτουργεί ο σύλλογος και να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να μην γίνει η αγαπημένη μας Ποτιδάνεια ένας προσωρινός τόπος καλοκαιρινής συνεύρεσης και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Η Πρόεδρος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα τελευταία χρόνια οργανώνουμε μια μικρή ακόμα αποκριάτικη γιορτή στο μαγαζί του χωριού, έτσι θα κάνουμε και φέτος μαζί με την κοπή της Πίτας για τους ελάχιστους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας. Ευκαιρία λοιπόν να έρθουν όσοι μπορούν για να ξαναζωντανέψει το χωριό και να δώσουμε λίγη πνοή στο χωριό μας και το καφενείο μας που το χειμώνα ερημώνει.

Ενημέρωσε ότι ομογενείς μας χωριανοί από την Αμερική έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να στηρίξουν οικονομικά το σύλλογο σε δράσεις που θα συναποφασιστούν. Ευχαρίστησε τους χορηγούς για τα ωραία δώρα που προσέφεραν και ιδιαίτερα τους: “ΜΕΓΑ Α.Ε” που προσέφερε προιόντα ατομικής υγιεινής, τον Θωμά Ρούμπα που προσέφερε προσκλήσεις για το Allou! Fun Park, τον Λάκη Κωνσταντίνου που προσέφερε Μέλι, την Μάντυ Βαβάτσικου που προσέφερε υπηρεσίες κομμωτήριου, τα Ζαχαροσπλαστία Νικόλαου και πολλούς άλλους.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Χωριού μας Θανάσης Παπαγεωργίου που μας τίμησε με την παρουσία του, χαιρέτησε όλους τους χωριανούς για τις γιορτές και  ευχήθηκε το αγαπημένο μας χωριό να μην μένει τόσο έρημο στο μέλλον και να το αγκαλιάσουμε περισσότερο με την παρουσία μας.

Διάθεση και κέφι υπήρχε άπλετο τα οποία είναι τα βασικά συστατικά για να στηθεί ένα όμορφο γλέντι. Και οι συγχωριανοί μας το αποδεικνύουν όταν βρίσκονται όλοι μαζί. Το ρυθμό έδωσαν τα μέλη του χορευτικού.

Το χορευτικό φέτος δεν ήταν ντυμένο με παραδοσιακές στολές μιας και παρουσίασε χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Όμως αυτό δεν εμπόδισε με συμπαραστάτη τον δάσκαλο Γιώργο Φούτζουλα να δώσουν μια μικρή παράσταση και να καταχειροκροτηθούν. Ξεκίνησαν και έδωσαν τον ρυθμό, ανέβηκε η διάθεση και το κέφι και μετά το τέλος της παράστασης όλοι οι χωριανοί πιάστηκαν στο χορό. Ευκαιρία για διασκέδαση που δεν πήγε χαμένη. Ένα μικρό γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Το φλουρί βρήκε η Δήμητρα Ρόκκου κόρη του Οδυσσέα Ρόκκου που κέρδισε ένα tablet SAMSUNG Galaxy. Ελπίζουμε να είναι πάντα τυχερή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εύχεται σ’ όλους Καλή Χρονιά και ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν και ανανεώνει το ραντεβού μας όχι μόνο για του χρόνου αλλά να σας έχει όλους δίπλα του στις μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζει.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 25 Φεβρουάριος 2018 16:38