Αρχική Ενημέρωση Ειδήσεις 2016 Κοινό συμβούλιο
Κοινό συμβούλιο PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 29 Οκτώβριος 2017 09:33

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017 στην τειχιώτικη στέγη στο Παγκράτι πραγματοποιήθηκε κοινό συμβούλιο των συλλόγων Παλιοξαρίου-Ποτιδάνειας –Τειχίου με την παρουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ποτιδάνειας του Θανάση Παπαγεωργίου. Το συμβούλιο αυτό πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του Θωμά Ρούμπα, μέλους του διοικητικού συλλόγου του Τειχίου και διοργανωτή του Τichiorace . Ήταν μια θετικότατη κίνηση για να μπουν τα θεμέλια της συνεργασίας των τριών χωριών για την ανάληψη κοινών δράσεων ,για τη διευθέτηση κοινών λύσεων σε κοινά προβλήματα. Έτσι και αλλιώς περισσότερα μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε κάποιους άξονες που είχαν τεθεί νωρίτερα: Α) Να είναι προσεκτικοί οι σύλλογοι στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων να μην συμπίπτουν πάνω σε εκδηλώσεις άλλων χωριών και να μην αλληλεπικαλύπτονται. Β) Να προετοιμάσουμε κάποιες κοινές δράσεις – εκδηλώσεις. Να ετοιμάσουμε μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση με εθελοντές ηθοποιούς και από τα τρία χωρια, με πρόβες στην Αθήνα και να παρουσιαστεί στο θεατράκι στην Ποτιδάνεια το καλοκαίρι. Επίσης προτάθηκαν από κοινού δράσεις όπως συμμετοχή στο Χορευτικό της Ποτιδάνειας, καθαρισμός του δρόμου από Ένωση ως Ποτιδάνεια, διοργάνωση τουρνουά Μπάσκετ, διοργάνωση κοινού πάρτι νεολαίας. Γ) Προτάθηκε να προχωρήσουμε στην έκδοση μιας ετήσιας εφημερίδας με νέα και αναφορές και από τα τρία χωριά, με απολογισμό δράσεων, με προγραμματισμό δράσεων για την επόμενη χρονιά. Συμφωνήθηκε στο επόμενο συμβούλιο να συγκεκριμενοποιηθεί η ιδέα αυτή να λυθούν απορίες να προσπεραστούν οι δυσκολίες που προκύπτουν από ένα τέτοιο εγχείρημα. Δ) Ζητήθηκε η στήριξη του ξενοδοχείου Dasos Theretron στο Παλιοξάρι που θα λειτουργήσει κάτω από νέο καθεστώς , με νέο πλάνο λειτουργίας. Συμφωνήθηκε ότι δουλεύοντας το ξενοδοχείο μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά η ευρύτερη περιοχή και να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ε) Συζητήθηκε η πρόταση για αξιοποίηση οικιών και στα τρία χωριά και για φιλοξενία επισκεπτών όταν γίνονται οργανωμένες δράσεις  και για τουριστική χρήση ώστε να απευθύνονται οικονομικά και σε χαμηλότερα βαλάντια. ΣΤ) Προτάθηκε να προχωρήσουμε από κοινού σε οδοσήμανση με χιλιομετρικές αναφορές στη Δάφνη, στη διασταύρωση Ευπαλίου και στην Ένωση. Συγκεκριμένα για την Ένωση προτάθηκε  να γίνει μια γενική διαμόρφωση ανάπλαση του χώρου με τοποθέτηση εντυπωσιακής πινακίδας  με ταυτόχρονη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων. Με αυτόν τον τρόπο θα δελεάζονται όσοι περνάνε από τη συγκεκριμένη διασταύρωση.

Θα προχωρήσουμε σε νέα κοινή συνάντηση στις 20 Νοεμβρίου για να προχωρήσουμε σε λήψη αποφάσεων. Τουλάχιστον έγινε η αρχή και μπήκαν τα θεμέλια για μια γόνικη συνεργασία.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 29 Οκτώβριος 2017 09:34